تمامی سیستم های یاری راننده و ایمنی در خودرو های مدرن
به گزارش گردشگرها، وبسایت چرخان: امروزه، استفاده از سامانه های یاری راننده که شرکت های مختلف خودروسازی جهان در راستای افزایش ایمنی سرنشینان و بعلاوه مدرن تر کردن هرچه بیشتر خودروهایشان از آن ها استفاده می نمایند، روزبه روز در حال افزایش است.
اما تفاوت بین هریک از این سیستم ها مانند راهنمای حفظ خودرو بین خطوط یا سیستم هشدار خارج شدن از خطوط جاده چیست؟ هریک از این سیستم های یاریی چگونه عمل نموده و به یاری راننده می آیند؟
با ما باشید تا با این سیستم های مدرن و مجذوب نماینده، بیشتر آشنا شوید.
سیستم پارک فعال
پارک کردن خودرو به خصوص در مکان های شلوغ و یا زمان هایی که راننده، وقت کافی برای آن ندارد، می تواند بسیار راهگشا باشد. کار این سیستم نیز همین بوده و می تواند به صورت اتوماتیک، خودروی موردنظر را حتی اگر راننده داخل آن نباشد، پارک نماید.
کروز کنترل تطبیقی
کروز کنترل تطبیقی درواقع همان مدل پیشرفته از کروز کنترل هایی است که در بسیاری از خودرو های امروزی مشاهده می کنیم. این سیستم می تواند سرعت خودروی شمارا متناسب با خودروی جلویی و احتمال برخورد با آن، تنظیم نماید. بعلاوه، این فاصله تا خودروی جلویی می تواند به صورت دستی و به مقدار طول از دو تا چهار خودرو تنظیم گردد.
کروز کنترل تطبیقی، با دستورات Stop و go نیز تطبیق داشته و می تواند خودرو را تا سکون کامل متوقف نموده و دوباره آن را به حرکت وادارد. مؤلفه ای که برای ترافیک های شلوغ و سنگین، یک آپشن مجذوب نماینده محسوب می گردد.
چراغ های تطبیق شونده با شرایط جاده
چراغ های تطبیق شونده، می توانند با توجه به جهت فرمان خودرو، جهت خود را تنظیم نمایند. بعضی از این سیستم ها، می توانند با حرکت چرخ های خودرو و هدف گذاری روی مسیر چرخش آن ها، جهت خود را در جاده تغییر داده و بهینه ترین نور را در اختیار راننده قرار دهند.
چراغ های جلویی با نوربالای اتوماتیک
این چراغ ها، می توانند در مواقع متفاوت و با توجه به شرایط جاده و خودرو های موجود در آن، بین نوربالا و نورپایین، تغییر پیدا نمایند. برای مثال، اگر شما در جاده ای با نوربالا حرکت کنید و این چراغ ها عبور یک خودروی دیگر از جلوی شمارا از دور تشخیص دهند، می توانند خود را به چراغ های نورپایین، تغییر دهند.
سیستم تشخیص نقاط کور
این سیستم، یک ابزار مفید برای راننده و در جهت تشخیص نقاط کور اطراف خودرو است. این هشدار می تواند زمانی که یک وسیله دیگر، به نقطه کور خودروی شما وارد شد، چراغی را که در یا نزدیک آینه بغل خودرو نصب شده است، روشن نماید. در بعضی از موارد، سیستم تشخیص نقاط کور، می تواند با هشداری صوتی، راننده را از وجود یک خودروی دیگر در نقطه کور، مطلع سازد.
سیستم هشدار عدم برخورد با خودروی جلویی
این سیستم نیز می تواند راننده خودرو را از یک برخورد احتمالی با خودرویی که جلوی خودروی او واقع شده است آشنا کند. این هشدار نیز می تواند مانند همان سیستم تشخیص نقطه کور، با فراوری صدا و یا چشمک زدن نور در محدوده دید راننده، راننده را مطلع سازد.
ترمز اضطراری اتوماتیک
همان طوری که از نام این سیستم تعیین است، ترمز اضطراری اتوماتیک، می تواند بدون دخالت راننده و در هنگام بروز یک حادثه، خودرو را متوقف نماید. حتی در بعضی از این سیستم ها، ترمز اتوماتیک، در دنده عقب خودرو نیز توانایی متوقف کردن خودرو را دارد. البته، گاهی اوقات (و نه همواره)، این ترمز اضطراری، توانایی تشخصی عابرین پیاده را داشته و می تواند خودرو را قبل از برخورد با آن ها، متوقف نماید.
فرمان اضطراری اتوماتیک
سامانه یاریی که برای فرمان خودروها، در مواقع ضروری، در نظر گرفته شده است، می تواند مسیر خودرو را هنگامی که یک مانع در مسیر آن قرارگرفته و راننده واکنشی نشان از خود نشان نداده است، عوض نموده و خودرو را در یک مسیر دیگر قرار دهد.
سیستم هشدار خارج شدن از خطوط جاده
این سامانه، هنگامی وارد عمل می گردد که راننده، در حال منحرف شدن از خط کشی های موجود در جاده است. این سامانه، اغلب با ایجاد صدا راننده را از این شرایط مطلع می نماید، اما بعضی خودروسازان، با ایجاد تصویر بصری جلوی چشم راننده، او را از این شرایط مطلع می نمایند.
سیستم حفظ خودرو بین خطوط
این سامانه قادر است، خودروی شمارا هنگامی که در حال منحرف شدن از خطوط جاده است، به مسیر خط کشی بازگرداند. این سیستم ها، به صورت کلی، شامل همان سامانه هشدار راننده برای خارج شدن از خطوط جاده نیز می شوند.
سیستم قرار دادن خودرو در مرکز خط کشی جاده
تفاوت این سامانه با سامانه حفظ خودرو بین خطوط در این است که سیستم یاریی حفظ خودرو بین خط کشی جاده، زمانی وارد عمل می گردد که خودرو در حال خارج شدن از خط کشی ها باشد و این سیستم، به صورت فعال، سعی در نگه داشتن خودرو در وسط خط کشی های جاده می نماید.
دید در شب
این سامانه از تصویربرداری با استفاده از گرما، برای تشخیص دادن وسایل موجود در جاده می نماید تا بتواند در هنگام شب، وسایلی را که با چشم انسان قابل مشاهده نیستند یا به سختی مشاهده می شوند را تشخیص دهد.
سیستم هشدار ترافیک عقب خودرو
این سیستم، مدل پیشرفته همان دوربین هایی است که در بسیاری از خودرو های معمولی امروزی مشاهده می کنیم. این سامانه می تواند علاوه بر هشدار به راننده برای وسایل نقلیه پشت سر خودرو، جهت ترافیک را نیز تشخصی داده و به راننده اعلام نماید.
دوربینی مخصوص ایجاد دید کامل از بیرون خودرو
این سامانه که از دوربین های پیشرفته برای کارکرد خود استفاده می نماید، می تواند یک دید 360 درجه را از خودرو، به رانده تحویل دهد. حتی در بعضی از خودرو های لوکس بعضی شرکت ها، یک تصویر سه بعدی از بیرون خودرو و محل قرار گرفتن آن در محیط اطراف نیز، برای درک صددرصدی راننده جلوی دید راننده، قرارگرفته است.
پ
منبع: برترین ها